Eigenrisicodrager WGA

2020 08 13 52

Waarom eigenrisicodrager worden?

Als eigenrisicodrager voor de ziektewet draag je als werkgever zelf de verantwoordelijkheid voor de kosten en re-integratie van zieke werknemers. In plaats van het UWV, betaal je zelf de ziektewetuitkeringen en neem je daarmee een deel van de verantwoordelijkheid voor de kosten en begeleiding van zieke werknemers over. Voor grotere ondernemingen met voldoende financiële middelen en expertise kan dit voordelen hebben. Zo heb je als eigenrisicodrager meer controle over het verzuimproces en kun je maatwerk leveren voor re-integratie-inspanningen. De dekking omvat onder andere de Ziektewetuitkeringen voor (ex-)werknemers en de begeleiding bij re-integratie inspanningen.

Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of eigenrisicodragen past bij jouw bedrijfssituatie. Je krijgt namelijk ook te maken met aanzienlijke financiële en organisatorische verplichtingen. Een van onze persoonlijk adviseurs kijkt graag met je mee om een keuze te maken die past bij jouw situatie en onderneming.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Eigenrisicodrager (ziektewet) afsluiten

Voor het afsluiten van een eigenrisicodrager (ziektewet) gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw onderneming, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de fase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51