Arbeidsongeschiktheidsverzekering

2020 06 29 108

Waarom een AOV?

Als je als ondernemer of zzp’er te maken krijgt met ziekte of invaliditeit, kun je meestal geen beroep doen op een werkgever. Om financiële kwetsbaarheid bij arbeidsongeschiktheid te voorkomen, kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Een AOV is een financieel vangnet dat jou als zelfstandige ondernemer beschermt tegen inkomensverlies bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het is slim om een AOV af te sluiten zodra je start als zelfstandige. Zo heb jij de financiële zekerheid van een uitkering als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken.

De dekking van een AOV kan variëren. Het is belangrijk om een passend pakket te kiezen dat aansluit bij jouw beroep en financiële behoeften.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

AOV regelen

Voor het afsluiten van een AOV gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

AOV als zzp’er

Als zzp'er ben je kwetsbaar voor de financiële gevolgen van ziekte of letsel. Een AOV voor zzp'ers is specifiek ontworpen om jou als zelfstandige ondernemer te beschermen tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Met een AOV heb jij de financiële zekerheid van een uitkering als je niet kunt werken. Hiermee behoud je jouw financiële stabiliteit en kun je je richten op herstel zonder je zorgen te maken over inkomensverlies.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van AOV wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een AOV voor je op een rij gezet.

Wat betekent AOV?

Krijg je te maken met langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid? Dan compenseert de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) jouw verlies aan inkomen. Zo kun je als ondernemer je levensstandaard behouden en lopende financiële verplichtingen nakomen, zelfs als je niet kunt werken.

Is een AOV verplicht?

In tegenstelling tot sommige verzekeringen, is een AOV wettelijk niet verplicht. Vanwege de onzekerheden van het ondernemerschap, raden we het wel aan om een AOV af te sluiten.

Wat is de premie van een AOV?

De premie van een AOV varieert op basis van factoren zoals leeftijd, beroep, gezondheid, en het gewenste dekkingsniveau. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de dekking en hoe langer de periode voordat de uitkering begint, hoe lager de premie. We raden het aan om de premie af te stemmen op jouw behoeften en budget.

Is een AOV aftrekbaar?

Ja, de premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat de kosten voor de verzekering van het belastbaar inkomen kunnen worden afgetrokken, wat een financieel voordeel oplevert. Neem contact op met een van onze adviseurs om inzicht te krijgen in de specifieke aftrekmogelijkheden in jouw situatie.