WA Verzekering

2020 06 20 6

Financiële bescherming met een WA verzekering

Bezit of gebruik je een voertuig? Als voertuigeigenaar ben je in Nederland wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering is een verzekering die jou beschermt tegen de financiële gevolgen van schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Veroorzaak je met je auto onverhoopt schade aan iemand anders zijn voertuig, eigendommen of aan iemand zelf? Dan dekt de WA verzekering de kosten die voortkomen uit deze schade. Of je nu dagelijks op de weg bent of af en toe rijdt, een WA verzekering is een belangrijke stap om jezelf en anderen te beschermen tegen onvoorziene aansprakelijkheidskosten.

Contact

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

WA verzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een WA verzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Waarom heb je een inzittendenverzekering nodig?

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Met een inzittendenverzekering bescherm je jezelf en je mede-inzittenden tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Deze verzekering dekt niet alleen de medische kosten, maar ook de financiële impact van blijvend letsel of het overlijden van inzittenden, ongeacht wie schuldig is aan het ongeval. Vooral als er regelmatig mensen bij jou in de auto stappen, ga je met een inzittendenverzekering met zekerheid op weg.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Wat is een WA verzekering?

Een WA-verzekering voor auto's is een verplichte verzekering die de schade dekt die je met je auto aan anderen toebrengt. Dit omvat schade aan voertuigen van derden, maar ook letselschade en materiële schade aan eigendommen. De WA-verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto.

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg wordt gebruikt. Dit geldt voor zowel auto's, scooters als Speed Pedelecs. De WA-verzekering dekt de schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt.

Kosten WA verzekering?

De kosten van een WA-verzekering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, het type voertuig, je postcodegebied en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Over het algemeen zijn de kosten voor een WA-verzekering lager dan die voor uitgebreidere dekkingen, zoals WA + beperkt casco of allrisk.