Kapitaalverzekering

2019 11 19 SBL 25

Wat is een kapitaalverzekering?

Ben je op zoek naar een financiële bescherming en wil je vermogen opbouwen voor de toekomst? Dan kan een kapitaalverzekering interessant zijn. Met een kapitaalverzekering leg je gedurende een bepaalde periode geld opzij voor specifieke gebeurtenissen. Met dit geld kun je bijvoorbeeld je hypotheek aflossen, de studie van je kinderen financieren of zorgen voor je nabestaanden als je er niet meer bent.

Contact

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Kapitaalverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een kapitaalverzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Kapitaalverzekering box 3

Heb jij een kapitaalverzekering? Dan kan dit invloed hebben op je belastingaangifte. In Box 3 wordt je vermogen belast en het geld dat je hebt opgebouwd in je kapitaalverzekering kan hierbij meetellen. Hoeveel belasting je betaalt, hangt af van de voorwaarden van je verzekering en hoeveel geld erin zit. Om er zeker van te zijn dat je belastingaangifte klopt, is het slim om een belastingadviseur in te schakelen.

Kapitaalverzekering bij leven

Een kapitaalverzekering bij leven kun je zien als een spaarpot voor later. Je legt geld in en op een bepaald moment krijg je dat terug, maar alleen als je dan nog leeft. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld je pensioen aan te vullen, grote uitgaven te doen of gewoon voor extra financiële zekerheid. Het is een slimme manier om voor jezelf te zorgen in de toekomst.