Wonen in Zieuwent

2020 07 04 61

Prachtig dorps wonen

Jong en oud woont graag in Zieuwent. En dat is logisch! Zieuwent beschikt over veel voorzieningen voor een kleine kern. Van oudsher hebben de voorzieningen zich langs de Dorpsstraat ontwikkeld.

Duurzaam wonen aan de Werenfriedstraat

Op een prachtige landschappelijke locatie in Zieuwent komen nieuwbouwwoningen voor verschillende doelgroepen. Deze dorpsuitbreiding van Zieuwent vindt aan de noordwest-zijde van het dorp plaats, aan de Werenfriedstraat. De woningbouw vindt plaats in een woonveld, die rechtstreeks vanaf de Werenfriedstraat ontsloten wordt in een fraai groen opgezet plan. Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal. Dit uit zich onder andere door de landschappelijke opzet en de ontwikkeling van een zonnepark.

Blake wisz Tcg ASSD5 G04 unsplash
Fabian ng GL Oys0u0 U unsplash

Stedenbouwkundig plan

De woningen zijn rondom een gezamenlijk informeel erf gelegen, met groene randen rondom het woonveld. De woningen liggen met de achterzijde naar de omgeving. Daarom wordt een groene overgang gemaakt, om de privacy van de tuinen te waarborgen, maar ook om een fraaie landschappelijke inpassing te realiseren. De opzet refereert aan een boerenerf. Rondom het woonveld worden wadi’s gerealiseerd voor het bergen van water. Een landschappelijk opgezet plan dus.

Plan een adviesgesprek bij Asbroek

  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
  • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers