Inboedelverzekering

2020 06 16 9

Wat is een inboedelverzekering?

Wil jij jouw persoonlijke bezittingen zoals meubels, elektronica, sieraden en kleding verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden? Dat kan met een inboedelverzekering.

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis tegen diefstal, brand en waterschade. Krijg je onverwacht met een van deze gebeurtenissen te maken? Dan biedt een inboedelverzekering je financiële zekerheid.

Contact

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Inboedelverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een inboedelverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we de waarde van jouw inboedel, verschillende type dekkingen en het eigen risico dat jij wilt lopen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een inboedelverzekering voor je op een rij gezet.

Is deze verzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is volgens de wet niet verplicht. Wel wordt dit type verzekering sterk aangeraden om je waardevolle spullen financieel te beschermen en je te verzekeren tegen onverwachte kosten.

Wat valt er onder?

Onder een basisdekking vallen jouw persoonlijke bezittingen zoals meubels, apparaten, kleding, sieraden, elektronica. Wil je ook kostbare sieraden of specifieke elektronica verzekeren? Dan kun je deze aanvullend verzekeren.

Wat zijn de kosten?

De waarde van je inboedel, het type dekking en het eigen risico dat je kiest hebben invloed op de kosten (premie) van de inboedelverzekering. Gemiddeld genomen zijn de maandelijkse kosten van een standaard inboedelverzekering tussen de €10 en €25 euro.

Inboedelverzekering voor studenten?

Ben je een student of woon je in een studentenhuis? Dan kun je jouw laptop, boeken en andere waardevolle spullen beschermen met een studenten-inboedelverzekering. Deze verzekeringen zijn ontworpen om de persoonlijke bezittingen van studenten te beschermen tegen gebeurtenissen zoals diefstal, brand en waterschade.