Annuleringsverzekering

2020 08 13 33

De voordelen van een annuleringsverzekering

Een onverwachte gebeurtenis kan je reisplannen flink in de war schoppen. Denk aan ziekte of een blessure, een ongeval of het overlijden van een dierbare. Maar ook juridische verplichtingen of ernstige schade aan je huis kunnen je dwingen om je geplande vakantie te annuleren. In zulke situaties geeft een annuleringsverzekering je de mogelijkheid om je reis te annuleren en je geld terug te krijgen.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Annuleringsverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een annuleringsverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaak op reis? Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je gedurende een heel jaar, voor al jouw reizen, verzekerd. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het afsluiten van een aparte verzekering voor elke trip. Dit geeft jou flexibiliteit, gemak en financiële zekerheid. Moet je jouw reis onverwachts annuleren? Dan hoef je niet te wachten op goedkeuring van een nieuwe verzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering

Heb je een bijzondere vakantie of een kort uitstapje op de planning? Dan kun je er voor kiezen om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Met een kortlopende annuleringsverzekering kun je de dekking aanpassen op jouw specifieke behoeften en de risico’s van die ene reis. Zo betaal je alleen voor de dekking die jij nodig hebt. Onthoud wel dat de dekking meestal afloopt zodra jouw reis achter de rug is. Bij een volgende vakantie moet je opnieuw een annuleringsverzekering afsluiten.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De kosten van een annuleringsverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de duur van je reis, de totale waarde van de uitgaven en de dekking die je kiest. Onze adviseurs helpen je graag bij het berekenen van de premie voor jouw specifieke situatie.

Wanneer een annuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt een annuleringsverzekering het beste zo snel mogelijk afsluiten nadat je je reis hebt geboekt. Zo weet je zeker dat je beschermd bent tegen onvoorziene omstandigheden.

Een losse / eenmalige annuleringsverzekering?

Een losse of eenmalige annuleringsverzekering wordt ook wel een kortlopende annuleringsverzekering genoemd. Deze verzekering biedt dekking voor één specifieke reis. Als je slechts af en toe reist, kan dit type verzekering goed aansluiten op jouw behoeften.