Aanhangwagenverzekering

2020 06 29 18

Goed op weg met een aanhangwagenverzekering

Of je nu regelmatig grote afstanden aflegt met je aanhanger of deze slechts incidenteel gebruikt voor kluswerkzaamheden, het is verstandig om je aanhangwagen te verzekeren. Een aanhangwagenverzekering beschermt je tegen schade door ongevallen, brand, diefstal, aansprakelijkheid voor schade aan derden, of juridische kosten in geval van een geschil. Zo kun jij met zekerheid jouw lading vervoeren.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Aanhangwagenverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een aanhangwagenverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Of je nu periodiek met je aanhangwagen de weg op gaat of deze slechts af en toe, samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Zakelijke aanhangwagenverzekering

Gebruik jij jouw aanhanger zakelijk voor het vervoeren van bouwmateriaal, gereedschap of goederen? Dan kan een passende zakelijke aanhangwagenverzekering de nodige bescherming bieden. Met een zakelijke aanhangwagenverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan de aanhangwagen zelf, maar ook voor eventuele schade aan derden of aan de lading. Bekijk welke dekking het beste aansluit op jouw bedrijfsactiviteiten en ga met zekerheid de weg op.

Veelgestelde vragen Aanhangwagenverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Aanhanger verzekeren verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een aparte verzekering af te sluiten voor je aanhanger. Echter, de meeste aanhangers zijn automatisch gedekt onder de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) van het trekkende voertuig. Dit betekent dat de schade die je met je aanhanger veroorzaakt aan anderen wordt gedekt door de autoverzekering van het trekkende voertuig.

Is aanhanger met de auto meeverzekerd?

Ja, in de meeste gevallen is een aanhanger automatisch meeverzekerd onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig. Dit geldt voor aanhangers die achter een personenauto, bestelauto of camper worden getrokken. Het is echter belangrijk om de polisvoorwaarden van je autoverzekering te controleren om er zeker van te zijn dat dit ook voor jouw situatie geldt.

Kosten Aanhangerverzekering

Aangezien het meeverzekeren van een aanhanger onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig valt, zijn er geen aparte kosten verbonden aan het verzekeren van de aanhanger. De premie voor de autoverzekering wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals het type voertuig, het aantal schadevrije jaren en de dekking die je kiest.

Het is altijd verstandig om de voorwaarden van je autoverzekering te controleren om er zeker van te zijn dat je aanhanger gedekt is en om eventuele uitsluitingen te begrijpen. Als je extra dekking wilt voor schade aan je aanhanger, zoals diefstal of schade door een aanrijding, kun je overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten.