Lijfrente verzekering

Luke bender h Yjx Ptk RHA unsplash

Extra inkomen opbouwen met lijfrente

Lijfrente is een financieel product dat wordt gebruikt om een aanvullend inkomen op te bouwen voor de toekomst, zoals voor na je pensioen. Met een lijfrenteverzekering betaal je gedurende een bepaalde periode premies aan de verzekeraar en in ruil daarvoor ontvang je op een later moment periodieke uitkeringen. Deze uitkering is vaak maandelijks of jaarlijks en kan een aanvulling zijn op je pensioen.

Contact

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Lijfrente verzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een lijfrente verzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Lijfrente uitkering berekenen

De berekening van de lijfrente-uitkering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de premiebetalingen, de duur van de overeenkomst, het rendement op de beleggingen en de leeftijd waarop je de uitkering wilt ontvangen. Verzekeraars bieden verschillende opties voor lijfrenteproducten, zoals een direct ingaande lijfrente of een uitgestelde lijfrente. Verdiep je in de mogelijkheden en stem de lijfrente af op jouw persoonlijke behoeften.

Wat is lijfrente?

Lijfrente is een periodieke uitkering of rentebetaling die is gekoppeld aan het leven van een specifieke persoon. Het is een financieel instrument dat inkomenszekerheid biedt tijdens een bepaalde periode. Zoals bijvoorbeeld na je pensionering.

Lijfrente komt vrij

De lijfrente komt meestal vrij op het moment dat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Op dat moment kun je ervoor kiezen om de periodieke uitkeringen te ontvangen. Deze uitkeringen kunnen een vast bedrag zijn of variëren op basis van de beleggingsresultaten van de lijfrente.