Zorgverzekering

2020 06 16 15

Een verzekering voor elke zorgbehoefte

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Zo heb jij altijd toegang tot medische zorg, ongeacht je financiële situatie. De basisverzekering dekt jouw standaardzorg, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuiszorg, medicijnen en specialistische behandelingen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je aanvullend te verzekeren. Een aanvullende verzekering biedt extra dekking voor zorgkosten, zoals tandheelkundige zorg, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen en buitenlandse medische kosten. Zo kun jij jouw zorgverzekering precies afstemmen op jouw persoonlijke zorgbehoeften.

Contact

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Zorgverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een zorgverzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Of je nu een enkel een basisverzekering wilt of behoefte hebt aan aanvullende zorg, samen bekijken we jouw zorgbehoefte om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.
 

2020 08 13 51
Text

De kosten van een zorgverzekering

Voor de basisverzekering betaal je maandelijks een premie aan je zorgverzekeraar. Als onderdeel van de zorgverzekering hebben de meeste mensen een verplicht eigen risico van €385, wat betekent dat je dit bedrag zelf moet betalen voordat de verzekering jouw zorgkosten vergoed. Je kunt er ook voor kiezen om een vrijwillig hoger eigen risico te nemen in ruil voor lagere premies. Als je een laag inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor zorgtoeslag, een financiële bijdrage van de overheid om je te helpen bij het betalen van je zorgpremie. Een van onze adviseurs gaat graag met je in gesprek om tot een passende zorgverzekering te komen die aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Veelgestelde vragen zorgverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Overstappen Zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering kan een verstandige keuze zijn als je huidige verzekering niet meer aan je behoeften voldoet of als je op zoek bent naar een betere dekking of lagere premies. Je kunt in Nederland jaarlijks overstappen tussen half november en eind december. Tijdens deze periode kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken en overstappen naar een nieuwe verzekeraar die beter aansluit bij je wensen.

Zorgverzekeringswet

De Zorgverzekeringswet (Zvw) is een Nederlandse wet die bepaalt dat iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht is om een basiszorgverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering dekt de meest voorkomende medische kosten, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames en medicijnen. De Zvw regelt ook dat zorgverzekeraars iedereen moeten accepteren voor de basisverzekering, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand.

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die wordt afgesloten door een groep mensen, zoals werknemers van een bedrijf of leden van een vereniging. Het voordeel van een collectieve verzekering is vaak een korting op de premie en/of aanvullende voordelen, zoals extra dekkingen of vergoedingen. Het is echter belangrijk om kritisch te kijken naar de voorwaarden en dekkingen van een collectieve verzekering, omdat deze niet altijd beter hoeven te zijn dan individuele verzekeringen.

Eigen risico Zorgverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de zorgverzekering kosten gaat vergoeden. In Nederland is het verplichte eigen risico vastgesteld door de overheid en wordt jaarlijks geïndexeerd. Naast het verplichte eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico om je maandelijkse premie te verlagen. Het is belangrijk om te overwegen of een vrijwillig eigen risico voor jou financieel voordelig is, gezien je verwachte zorgkosten.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering biedt extra dekking bovenop de basiszorgverzekering voor kosten die niet volledig worden vergoed door de basisverzekering. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor tandartsbehandelingen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of brillen en lenzen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is optioneel en de premie en dekking verschillen per verzekeraar en pakket. Het is belangrijk om te overwegen welke extra dekkingen voor jou relevant zijn en of de premie opweegt tegen de verwachte kosten.