Samenlevingscontract

2020 08 13 53

Wat is een samenlevingscontract?

Ga je binnenkort samenwonen met je partner? Dan kan het prettig zijn om een aantal zaken formeel vast te leggen in een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract is een juridisch document waarin jij en je partner jullie voorwaarden vastleggen voor het samenwonen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over financiën, eigendommen en de verdeling van kosten. Daarnaast kan een samenlevingscontract van pas komen bij het oplossen van geschillen of om zaken te regelen bij een scheiding of overlijden.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Samenlevingscontract opstellen

Overweeg je om met jouw partner een samenlevingscontract op te stellen? Voor het opstellen of ondertekenen van een samenlevingscontract gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we advies kunnen geven dat past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Verschil samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap

Terwijl een geregistreerd partnerschap lijkt op een huwelijk, is een samenlevingscontract een stuk informeler en blijven jullie financiën gescheiden. Ook gelden er geen juridische rechten en verplichtingen zoals bij een geregistreerd partnerschap. Het doel van een samenlevingscontract is het opstellen van de voorwaarden voor jullie samenwonen.