Echtscheiding

2020 06 20 12 1

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Een scheiding is meer dan alleen het beëindigen van een huwelijk, het is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Niet alleen emotioneel, maar ook op juridisch en financieel gebied heeft een scheiding veel impact. Van de verdeling van bezittingen en het regelen van huisvesting tot het afstemmen van de zorg voor eventuele kinderen. Om jou de juiste steun te bieden tijdens deze moeilijke periode, denkt een van onze persoonlijk adviseurs graag mee met jouw situatie.

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Scheiding regelen

Wil jij een scheiding aanvragen? Om alle zaken rondom jullie scheiding goed te regelen, gaat een van onze adviseurs persoonlijk met je in gesprek. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we advies kunnen geven dat past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51
Text

Kosten scheiding

Het regelen van een scheiding brengt uitgaven met zich mee. Wat een scheiding jullie financieel gaat kosten, hangt af van de aard van de scheiding. Om inzicht te krijgen in de te verwachten kosten in jouw persoonlijke situatie, raden wij je aan om meer informatie op te vragen bij een adviseur. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Hulp van een mediator of scheidingsadvocaat

Bij een scheiding kun je professionele ondersteuning inzetten vanuit een mediator of een scheidingsadvocaat. Beide hebben hun voordelen en zijn geschikt voor verschillende situaties. Een mediator kan je helpen om in goed overleg tot afspraken te komen. Kom je er onderling met je partner niet uit? Dan kan het prettig zijn om juridisch vertegenwoordigd te worden door een scheidingsadvocaat. Samen bekijken we welke begeleiding passend is in jouw persoonlijke situatie.

Eenzijdige scheiding of Vechtscheiding

Als jullie het eens zijn over het beëindigen van jullie huwelijk, spreken we van een wederzijdse scheiding. Maar het komt ook voor dat partners het oneens zijn met elkaar. Dan krijg je te maken met een eenzijdige scheiding of bijvoorbeeld een vechtscheiding. Bij een eenzijdige scheiding wil een van jullie scheiden, terwijl de ander daar niet mee instemt. Een vechtscheiding ontstaat als jullie het niet eens kunnen worden over belangrijke beslissingen zoals de verdeling van eigendommen en de voogdij over kinderen. Dit kan leiden tot een ingewikkelde situatie waarbij juridisch advies verstandig is.

Veelgestelde vragen

Bij een scheiding komt er veel kijken. Niet alleen emotioneel, maar ook op juridisch en financieel gebied. Om ervoor te zorgen dat jij weet waar je aan toe bent, hebben we informatie over een echtscheiding voor je op een rij gezet.

Wat is het echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een juridisch document waarin de afspraken tussen jou en je ex-partner worden vastgelegd. Denk aan afspraken over de verdeling van bezittingen, alimentatie en de zorgregeling voor eventuele kinderen. Met dit document regel je in de basis de scheiding.

Wat moet ik regelen?

Bij een scheiding komt veel kijken. Van het verdelen van eigendommen, het opstellen van een voogdijregeling tot aan het herzien van verzekeringen en belastingzaken. Om ervoor te zorgen dat de scheiding volledig volgens de wet verloopt, is het verstandig om een persoonlijk adviseur in te schakelen.

Hoe lang duurt een echtscheiding?

In het algemeen kan een eenvoudige scheiding waarbij jullie het snel eens zijn met elkaar, binnen enkele maanden worden afgerond. In complexere situaties kan het enkele maanden tot een jaar duren voordat de scheiding definitief is. Wij denken graag mee met jouw situatie om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.