Hypotheekrente aftrek

Hypotheek header 08

Hoe werkt hypotheekrente aftrek?

Over de hypotheek van je huis betaal je maandelijks rente. In veel gevallen kun je deze hypotheekrente aftrekken van je inkomen wanneer je de jaarlijkse belastingaangifte doet. Dit noemen we de hypotheekrenteaftrek. Doordat je belastbare inkomen daardoor lager uitvalt, hoef je minder inkomstenbelasting te betalen. Als ondernemer mag je de betaalde rente aftrekken van de winst uit je onderneming. Dit scheelt weer in je portemonnee!
 

Of jij je hypotheekrente mag aftrekken, hangt af van wanneer je jouw hypotheek hebt afgesloten. Heb je voor 1 januari 2013 een hypotheek afgesloten? Dan heb je recht op maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek. Dat geldt ook als jij je eerste hypotheek op of na 1 januari 2013 hebt afgesloten, maar een extra voorwaarde is dan wel dat je lening na 30 jaar lineair of annuïtair afbetaald moet zijn. Online zijn er diverse voorbeelden te vinden hoe je in Excel je maximale hypotheekrenteaftrek kunt berekenen. Belangrijk is dat je goed oplet of je dezelfde hypotheekvorm hebt als in het voorbeeld dat wordt gebruikt.

Hypotheek advies

Je renteaftrek berekenen in Excel kan je inzicht geven in je maximale hypotheekrente aftrek. Tegelijkertijd kan dit best lastig zijn door de verschillende cijfers en getallen. Wil je wat extra hulp en meer weten over hoe de hypotheekrente aftrek precies in elkaar zit bij jouw hypotheekvorm? Jouw persoonlijk adviseur van Wij zijn er helpt je er graag bij. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt. Bel ons voor een afspraak of laat ons jou terugbellen.

Contact
Hypotheek header 01

Wij zijn bij jou in de buurt

Contact

Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt. Zoek een vestiging bij jou in de buurt.

Een passende hypotheek

Elke situatie kent een passende hypotheekvorm. Of je nu op het punt staat om je eerste huis te kopen of juist op zoek bent naar een tweede hypotheek voor een vakantiewoning. Voordat je een hypotheek kiest, is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Om tot de hypotheek te komen die het beste bij jou past, bekijken we je persoonlijke situatie, helpen we je bij het berekenen van jouw hypotheek(rente) en beantwoorden we mogelijke vragen.